Media Auditing Guidelines

Asociația  Europeană a Agențiilor de Comunicare (EACA) a dat publicității documentul “Media Auditing Guidelines’ cu scopul de a oferi clienților și agențiilor de media o sumă de bune practici în managementul activităților de audit de media

Documentul a fost elaborat de grupul de lucru pe acest subiect al EACA, grup ce a fost condus de Nicolas Grand, SVP Transformation al Omnicom Media Group. Din grupul de lucru au mai facut parte reprezentanti din toate grupurile de agentii de media.

Acest document de bune practici reprezintă o premieră pentru  industrie și este rezultatul unor discuții extinse ce au implicat   reprezentantii celor 6 rețele globale de comunicare:  GroupM, Omnicom Media Group, Publicis Groupe, Mediabrands, Dentsu si Havas.

Nicolas Grand a declarat că “EACA și agențiile membre recunosc faptul că procesul de audit de media realizat independent și evaluarea performanțelor  agențiilor sunt, ambele, procese extrem de importante și de complexe și că pentru derularea acestor procese clienții noștri pot beneficia de expertiza unor terțe părti. În acest spirit am creat ghidul de bune practici.

Documentul Media Auditing Guidelines acoperă următoarele subiecte:

1. Capabilități consistente și evidențiate: Auditori de media, extindere geografică și expertiză demonstrată.

2. Garantarea confidențialității: Contracte de confidențialitate (NDA), folosirea exclusivă a datelor în scopul unui proiect, protecția și integritatea datelor.

3.  Conflicte de interese: informările prealabile, izolarea relațiilor contractuale, modele de remunerare obiective.

4. Respect pentru obligațiile cotractuale ale agențiilor cu furnizorii de media și de tehnologie.

5. Agrearea prealabilă a calendarelor proiectelor și a sarcinilor agențiilor: discuții transparente cu privire la impactul cererilor auditorilor asupra resurselor agențiilor.

6. Transparența în metodologia de calcul a auditorilor și corectitudine în compararea seturilor de date.

7. Transparența atât față de clienți cât și față de agenții asupra modului în care sunt constituite ‘pool-urile” moduri în care se pot asigura standarde adecvate pentru clienți

8. Proces de pitch organizat corect, având agreate template-uri transparente de “pitch pricing”

Pentru mai multe detalii, puteți consulta întregul document aici: https://eaca.eu/media-auditing-guidelines/

Click to access the login or register cheese
Caută